Activiteiten 2022

Stand van zaken in april 2022; vanwege de Corona moesten onze Kretenzersbijeenkomsten in het Theater in mei en december vervallen. We hebben nu een nieuw evenement gepland op 26 mei 2022 in het Jungle-theater in Amsterdam-Oost. Daar gaan we bij elkaar komen met als panelleden, Froukje van der Ploeg, Erik Lindner, Frans Strijards en Rashid Novaire. Deze schrijvers/dichters verschijnen achter de tafel en gaan er die avond weer flink op los fantaseren. Opnieuw aan de hand van bizarre en grillige anekdotes uit de literatuurgeschiedenis. Dit alles opnieuw onder leiding van Maaike Bergstra.

Daarnaast zijn wij bezig om de nalatenschap van criticus Loek Zonneveld toegankelijk te maken. Daarin kan een boekuitgave op termijn gaan voorzien en daaraan kunnen dan ook weer bijeenkomsten worden gewijd; onder de noemer; hoe staat het ervoor met de kunstkritiek in Nederland?
Het theaterleven zal weer zijn loop moeten hervinden, maar deze bijeenkomsten rondom de ontmoeting van literatuur en theater geven een bedding aan verdere activiteiten, zo is onze ervaring. Vanaf dit moment hopen wij onze samenwerkingen met de uiteenlopende partners weer gestalte te kunnen geven in de diverse theaters. Een samenwerking met de Toneelvakschool in Rotterdam krijgt in april alvast gestalte in hun nieuwe pand aan de Aelbrechtskolk in Delfshaven. Daar zijn de hele maand activiteiten rondom storytelling, presentatie en omgaan met tekst. In februari 2022 kreeg de Winteracademie in het Amsterdamse bos gestalte in een 10-daagse workshop in de blokhut. Op dit moment vindt er onder de noemer ‘donderdagavonden in Zaandam’ een reeks workshops rond het fysieke theater plaats.

Tot zover een overzicht van actuele ontwikkelingen. We hopen in mei 2022 een beter inzicht te hebben op de activiteiten die wij in het komend najaar gaan aanbieden.
 


Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws over aankomende activiteiten. Op de homepagina treft u de meest recente ontwikkelingen van De Voortzetting.

Tip

U kunt ons ook zelf benaderen voor theatrale lezingen of boekpresentaties. Wanneer u het contactformulier invult, hoort u zo spoedig mogelijk van ons.

Hieronder enkele van onze publicaties en foto's (© fotograaf Sylvia de Vlaming) van bijeenkomsten.